NA VRH

Kategorije

RASPORED ZVONJENJA
KORISNI LINKOVI
ZANIMLJIVOSTI

AKTIVNOSTI

Ponovo nagrađeni

Ispiši

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srijedu, 27. ožujka 2018. u povodu Međunarodnog dana dječje knjige u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara održana je Knjižna booka.
kanizijada

Manifestacija koju je HUŠK pokrenuo prije četiri godine slavi knjigu i čitanje, a svečani program manifestacije zamišljen je kao mozaik prigodnih i zabavnih sadržaja: učenici prikazuju radost čitanja i druženja s knjigom po vlastitom izboru izložbom, scenskim prikazom, glazbom, filmom, a u zanimljivom kvizu imaju priliku i odmjeriti svoje znanje o pročitanom.
U sklopu Knjižne booke ove se godine održala i završnica dvaju natječaja u koje su uključeni učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Prvim, literarnim natječajem Kanižajada Limačijada, odaje se počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju, a drugim se natječajem Stvarajmo eKreativno potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

Članovi Povjerenstva za prosudbu radova za natječaj Kanižijada Limačijada bili su: književnik Božidar Prosenjak; dr. Sc. prof. Diana Zalar, Učiteljski fakultet u Zagrebu; Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i Siniša Cmrk, autor Natječaja.
Medicinska škola Bjelovar iznova je imala svoje uspješne učenike. Na svečanosti je dodijeljena druga nagrada učenici drugog razreda Sonji Horvat koja je sudjelovala na natječaju Kanižijada Limačijada u kategoriji učenika srednjih škola. Čestitamo Sonji i njezinim mentoricama Ivi Ban i Zorki Renić.