NA VRH

AKTI ŠKOLE

GDPR I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA


GDPR je Opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

Pravilnik o prikupljanju, obradi i korištenju te zaštiti osobnih podataka fizičkih osoba
Kodeks ponašanja voditelja obrade podataka
Politika zaštite osobnih podataka
Politika privatnosti
Privola za web stranicu

Što donosi GDPR?

Zaštita osobnih podataka jedan je od osnovnih zadataka koje GDPR stavlja pred organizacije bilo da je riječ o osobnim podacima korisnika, klijenata ili zaposlenika. Organizacije u svakom trenutku moraju znati gdje su koji podaci te u koju svrhu se smiju koristiti. Isto tako, u slučaju da netko odluči povući privolu za korištenje njegovih osobnih podataka, organizacije moraju biti u mogućnosti učiniti to u zadanom roku.

TOP 5 NOVOSTI:

· Nepoštivanje odredbi povlači kazne i to drakonske - do 4% ukupnog godišnjeg prometa na svjetskoj razini ili do 20 milijuna eura, koja god vrijednost bude viša.
· Za nadzor će vjerojatno kao i do sada biti zadužena Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).
· Direktiva se odnosi na sve gospodarske subjekte koji posluju u EU – uključujući mikropoduzeća, mala i srednja poduzeća, javne institucije, tijela i agencije koje prikupljaju osobne podatke.
· Stupanjem GDPR-a na snagu, mnoge tvrtke imaju obavezu imenovanja Data Protection Officera (DPO), odnosno službenika za zaštitu osobnih podataka. Uz to, osnovno razumijevanje procesa i klasifikacije podataka se podrazumijeva.
· Pristanak osobe na korištenje njenih osobnih podataka smatra se jasnim činom odobrenja. U slučaju proboja sigurnosti podataka tvrtke su dužne obavijestiti nadležne službe, ali i pojedinca čiji su osobni podaci povrijeđeni.
· Što je sve osobni podatak
· Ime, adresa, e-mail adresa, IP i MAC adresa, GPS lokacija, RFID tagova i kolačića na web stranicama, telefonski broj, fotografija, video snimke pojedinaca, OIB, biometrijski podaci (otisak prsta, snimka šarenice oka), genetski podaci, podaci o obrazovanju i stručnoj spremi, podaci o plaći, podaci o kreditnom zaduženju, podaci o računima u banci, podaci o zdravlju, seksualnoj orijentaciji, glas i mnogi drugi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.
· Dakle svaka tvrtka u Hrvatskoj koja prikuplja neke od navedenih podataka je podložna ovoj Uredbi, te će se od slučaja do slučaja određivati predstavlja li podatak koji prikupljate osobni podatak pojedinca.


Kategorije

Obavijesti
Sadržaj rubrike
›› Školski kurikulum 2019./2020.
›› Godišnji plan i program rada Medicinske škole Bjelovar šk. god. 2019./2020.
›› Izmjene i dopune Godišnjeg plana i programa rada Škole za šk.god. 2018./2019.
›› Pravilnik o zaštiti od požara
›› pravilnik o zaštiti na radu
›› Pravilnik o radu knjižnice
›› Pravilnik o radu
›› Statut Medicinske škole Bjelovar
›› Pravilnik o načinu i postupku zapošljavanja u Medicinskoj školi Bjelovar
›› Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave u Medicinskoj školi Bjelovar
›› bilješke uz financijska izvješća
›› Izvještaj proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika
›› Projekcija plana 2021.
›› Projekcija 2020
›› Nabava iznad 20.000,00 kn - plan objavljen u EOJN
›› Plan prihoda i rashoda za 2019. godinu
›› Rebalans plana nabave roba, radova i usluga jednostavne i male vrijednosti za 2019. godinu
›› Godišnji obračun 2018.
›› Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu
›› Izještaj 1.-6.2018.
›› rebalans
›› GDPR I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
›› Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017. godinu
›› Financijski planovi i izvješća
›› POSLOVNIK O RADU NASTAVNIČKOG I RAZREDNIH VIJEĆA
›› Etički kodeks
›› Pravo na zaštitu dostojanstva radnika
›› Pravo na zaštitu osobnih podataka
›› Statut
›› Kućni red
›› Školski kurikulum
›› Godišnji plan i program rada škole
›› Financije
›› Dokumenti
›› Pravo na pristup informacijama