NA VRH

Kategorije

RASPORED ZVONJENJA
KORISNI LINKOVI
ZANIMLJIVOSTI

AKTIVNOSTI

Pjesme Morane Brljak pohvaljene na Goranovom proljeću

Ispiši

Medicinska škola Bjelovar › aktivnosti › pjesme-morane-brljak-pohvaljene-na-goranovom-proljeu

Pjesme Morane Brljak pohvaljene na Goranovom proljeću - lijep uvod u proljeće u Medicinskoj školi

Manifestacija Goranovo proljeće nadaleko je poznata među pjesnicima. Zahvaljujući natječaju koji se svake godine održava u Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića, mnogi su pjesnici izašli iz anonimnosti vlastite sobe i zahvaljujući svojim pjesmama postali poznati široj kulturnoj javnosti.
Ove je godine na natječaju za mlade pjesnike i Medicinska škola Bjelovar imala svoju predstavnicu. Morana Brljak učenica je 3. razreda, a njezin je talent u školi prepoznat 2017. kada je, zahvaljujući knjižničarki Zorki Renić i nastavnici Ivi Ban objavila i predstavila poster poezije. Morana svake godine sudjeluje i na Lidranu, a osim literarnog, ističe se i njezin glumački talent.
Među pohvaljenim mladim pjesnicima na natječaju za učenike srednjih škola Goranovo proljeće 2018. žiri u sastavu Miroslav Mičanović i Branko Čegec pohvalio je i Moranin rukopis, a na adresu Medicinske škole pristigla je i pozivnica Morani i njezinoj mentorici te ravnateljici da svojim prisustvom uveličaju svečanost otvaranja 55. Goranovog proljeća u Lukovdolu. Čestitke Morani!