NA VRH

KNJIŽNICA

Novosti

• Veliki mali gosti

Učenici Medicinske škole već nekoliko godina jednom mjesečno čitaju djeci u Gradskom vrtiću Bjelovar, a odnedavno i u vrtićima Bubamara i Pinokio. Uz čitanje i slušanje česte su i druge aktivnosti pa su nakon čitanja slikovnice Zog djeca crtala simpatičnog zmaja, a njihove smo crteže izložili u školi. Uslijedio je poziv na izložbu i posjet školi. Tako je u srijedu 13. veljače uz uzbuđenje zbog pisanja testa iz matematike uslijedilo i uzbuđenje zbog velikih malih gostiju. Svi su željeli sudjelovati! Učenici 2. C razreda djeci su pokazali čarobne pokuse i laboratorij, a budući dentalni tehničari iz 3. D pokazali su im kako prati zube. Na satu hrvatskog jezika zajednički smo pokušali usvojiti temu glasovnih promjena pri čemu su crteži cvjetića i srca bili od velike pomoći!
Posjet je bio kratak, ali vjerujemo da će svima ostati u lijepom sjećanju.
Hvala odgajateljicama i stručnoj službi vrtića na odličnoj suradnji!

nekestvari
• Neke stvari ne treba sakriti

U knjižnici Medicinske škole Bjelovar 23. siječnja 2019. održana je projekcija dokumentarnog filma „Neke stvari ne treba sakriti“ redateljice Lidije Špegar.

pretisak
• Mala izložba reprint izdanja

pretisak (reprint), ponovljeno izdanje koje izgledom i sadržajem potpuno odgovara izvornomu. Obično se radi pretisak starih, povijesno ili u drugom pogledu vrijednih i zanimljivih izdanja.


pricaobozicu
• Priča o Božiću

U knjižnici Medicinske škole Bjelovar od 12. prosinca 2018. do 19. siječnja 2019. možete pogledati izložbu pod nazivom Priča o Božiću autorice Silvije Sitte, kustosice u Gradskom muzeju Bjelovar. Iako je nastala prije šest godina, izložba je i dalje aktualna i lijep je poklon za učenike, ali i sve zainteresirane građane. Uz autoricu za taj je poklon zaslužan i ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar, gospodin Milan Pavlović. Nažalost, izložbe često žive samo jedan život, ali za Priču o Božiću bili smo sigurni da je treba oživjeti još jednom u novom okruženju.

nikola
• Sveti Nikola

U srijedu 5. prosinca mališani se družili sa sv. Nikolom

vedran2
• Moja putovanja

Neodoljivost putovanja možemo povezati s Matoševom tvrdnjom kako nas samo nepoznate stvari privlače. Matoš je putovanja definirao kao poeziju moderne civilizacije, a da je zaista riječ o poeziji, imali su priliku svjedočiti nastavnici i učenici Medicinske škole Bjelovar slušajući o putovanjima mladog bjelovarskog novinara Vedrana Cindrića. Susret pod nazivom „Moja putovanja“ održan je u utorak, 27. studenog u školskoj knjižnici u kojoj se okupilo stotinjak učenika.

divovi1>
• U društvu divova i vila

Narodne priče i bajke imaju brojne uloge u životu čovjeka. Može se reći da narodne bajke uvjeravaju ljude da je nekad davno bilo ljepše – bolesni su ozdravljali, slijepi dobijali vid, nijemi govor, ružni postajali ljepšima, ludi pametnijima, a zlo je uvijek bivalo kažnjeno.1 / 2 |  1 2 > 

Kategorije

Obavijesti
Sadržaj rubrike