NA VRH

KNJIŽNICA

• Kako koristiti mentalne mape?

Mentalne mape (Mind Map) su radijalan prikaz naših misli i informacija pomoću slika i riječi. Izrada mentalnih mapa (Mind Mapping) je tehnika izrade mentalnih mapa koja se temelji na dva elementa: asocijacije i mašta.
Mentalna mapa je vrsta dijagrama ili grafikona specifične forme koji prikazuje ideje ili razmišljanja na svojevrstan način.
Kako koristiti mentalne mape
Mentalne mape- put do lakšeg učenja

• Savjeti za prezentiranje

Kad pomislite da držite prezentaciju ispred svog razreda, zamišljate li kako vam se ruke tresu, a glas drhti? Kako biste pobijedili strah, nelagodu i nervozu slijedite osam savjeta koje vam donosimo.
Savjeti za prezentiranje

pricaobozicu
• Priča o Božiću

U knjižnici Medicinske škole Bjelovar od 12. prosinca 2018. do 19. siječnja 2019. možete pogledati izložbu pod nazivom Priča o Božiću autorice Silvije Sitte, kustosice u Gradskom muzeju Bjelovar. Iako je nastala prije šest godina, izložba je i dalje aktualna i lijep je poklon za učenike, ali i sve zainteresirane građane. Uz autoricu za taj je poklon zaslužan i ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar, gospodin Milan Pavlović. Nažalost, izložbe često žive samo jedan život, ali za Priču o Božiću bili smo sigurni da je treba oživjeti još jednom u novom okruženju.

nikola
• Sveti Nikola

U srijedu 5. prosinca mališani se družili sa sv. Nikolom

• IZ PRAVILNIKA

Svaki učenik škole ujedno je i član školske knjižnice. Svi učenici mogu posuđivati knjige tijekom cijele nastavne godine. Odjednom se mogu posuditi najviše tri knjige (dvije lektire). Poželjno je da učenik knjigu vrati u roku od 20 dana od dana kada je istu posudio kako bi knjiga bila dostupna drugim učenicima.

vedran2
• Moja putovanja

Neodoljivost putovanja možemo povezati s Matoševom tvrdnjom kako nas samo nepoznate stvari privlače. Matoš je putovanja definirao kao poeziju moderne civilizacije, a da je zaista riječ o poeziji, imali su priliku svjedočiti nastavnici i učenici Medicinske škole Bjelovar slušajući o putovanjima mladog bjelovarskog novinara Vedrana Cindrića. Susret pod nazivom „Moja putovanja“ održan je u utorak, 27. studenog u školskoj knjižnici u kojoj se okupilo stotinjak učenika.

divovi1>
• U društvu divova i vila

Narodne priče i bajke imaju brojne uloge u životu čovjeka. Može se reći da narodne bajke uvjeravaju ljude da je nekad davno bilo ljepše – bolesni su ozdravljali, slijepi dobijali vid, nijemi govor, ružni postajali ljepšima, ludi pametnijima, a zlo je uvijek bivalo kažnjeno.4 / 5 | ‹ First  < 2 3 4 5 > 

Kategorije

Obavijesti
Sadržaj rubrike