NA VRH

KNJIŽNICA

vedran2
• Moja putovanja

Neodoljivost putovanja možemo povezati s Matoševom tvrdnjom kako nas samo nepoznate stvari privlače. Matoš je putovanja definirao kao poeziju moderne civilizacije, a da je zaista riječ o poeziji, imali su priliku svjedočiti nastavnici i učenici Medicinske škole Bjelovar slušajući o putovanjima mladog bjelovarskog novinara Vedrana Cindrića. Susret pod nazivom „Moja putovanja“ održan je u utorak, 27. studenog u školskoj knjižnici u kojoj se okupilo stotinjak učenika.

divovi1>
• U društvu divova i vila

Narodne priče i bajke imaju brojne uloge u životu čovjeka. Može se reći da narodne bajke uvjeravaju ljude da je nekad davno bilo ljepše – bolesni su ozdravljali, slijepi dobijali vid, nijemi govor, ružni postajali ljepšima, ludi pametnijima, a zlo je uvijek bivalo kažnjeno.

valerija
• Jedno sjećanje

U Medicinskoj školi Bjelovar svake se godine prigodnim programom obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Cilj je učenicima prenijeti poruke i ideje mira, humanosti, čovječnosti, domoljublja i etičnosti. Naša draga kolegica, profesorica povijesti Valerija Turk Presečki ovakve poruke prenosi diljem svijeta. Ponosni smo na njezina postignuća i rezultate. Dijelimo radost svakog njezinog uspjeha! Posebno ističemo njezine aktivnosti vezane uz proučavanje holokausta i tema iz zavičajne povijesti, ali i kreiranje jednog dijela aktualne kurikularne reforme.

jabuka
• Simbolika jabuke

U knjižnici Medicinske škole Bjelovar u srijedu, 24. listopada 2018. održano je predavanje Gordane Marte Matunci Simbolika jabuke. Bila je to jedna to od tema kojima se u knjižnici obilježava Mjesec hrvatske knjige čiji je ovogodišnji moto Baš baština!

potraga za pricama2
• Potraga za pričama

U knjižnici Medicinske škole Bjelovar održana je radionica pisanja priča. Voditeljica je bila Ivanka Ferenčić Martinčić, knjižničarka i književnica.6 / 6 | ‹ First  < 4 5 6

Kategorije

Obavijesti
Sadržaj rubrike