NA VRH

Posjet ministrice Blaženke Divjak

U petak 16. studenog 2018. našu je školu posjetila ministrica Blaženka Divjak. Tom je prigodom obišla kabinete za izvođenje vježbi te se interesirala o tome koje aktivnosti planiramo provoditi u budućem Centru kompetentnosti.
Ponosni smo što smo imali priliku ugostiti ministricu.

12345

Stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća za nastavnike farmaceutske grupe predmeta

Dana 8. prosinca 2018. u Medicinskoj školi Bjelovar održan je stručni skup međužupanijskog stručnog mzsv, obrazovnog sektora ZDRAVSTVO I SOCIJALNA SKRB.

msv1mzsv1mzsv2

Morana Brljak - dobitnica književne nagrade Ivan vitez Trnski

Morana Brljaktrnski dobitnica je ovogodišnje književne nagrade Ivan vitez Trnski. Nagrada je to za neobjavljeno djelo autora u dobi do 35 godina koju dodjeljuje Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika (DHK).

Podravsko-prigorski ogranak DHK 2011. godine pokrenuo je književnu manifestaciju Dani Ivana viteza Trnskog. Manifestacija nosi ime po znamenitom hrvatskom književniku i prevoditelju, prvom predsjedniku DHK te kulturnom, društvenom i političkom djelatniku Ivanu vitezu Trnskom (1819-1910), rođenom u Novoj Rači.
Učenica Medicinske škole nagradu je dobila za rukopis zbirke poezije “Neartikulirane misli”. Rukopis će biti tiskan te će knjiga biti javnosti predstavljena za godinu dana na sljedećim Danima Ivana viteza Trnskog. Nagradu dobitnici Morani Brljak uručio je predsjednik ovdašnjeg ogranka Društva hrvatskih književnika Darko Pero Pernjak.
ČESTITAMO!

Međunarodni dan sestrinstva

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva u Medicinskoj školi Bjelovar obilježen je tjedan sestrinstva koji se održavao od 6 - 10.5.2019. u organizaciji Aktiva nastavnika zdravstvene njege. Tijekom tjedna održane su radionice i predavanja u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici.

sestrinstvo

Radionice su bile na temu:
• „Izmjeri tlak pa preveniraj šlag“ učenici su mjerili krvni tlak te razinu glukoze u krvi.
• Pravilna higijena ruku i razvrstavanje otpada - održana je radionica i predavanje na temu: Pravilna higijena ruku u zdravstvenoj ustanovi i razvrstavanje otpada koji nastaje u zdravstvenoj ustanovi - gost predavač Josipa Šarić, bacc.med.techn. sestra za kontrolu bolničkih infekcija Opće bolnice Bjelovar. Učenici su dobili smjernice o pravilnoj higijeni ruku i načinu zbrinjavanja med. otpada, nakon čega su slijedila pitanja i rasprava. Učenici su demonstrirali pravilno izvođenje zdravstvene njege bolesnika, vizitu kod bolesnika u izolaciji, a sestra Josipa Šarić im je davala smjernice za pravilan rad u cilju smanjenja nastanka bolničke infekcije kod pacijenta.
• „Oživi me, spasi me, pomozi mi“- učenici su demonstrirali reanimacijske postupke, pružanje prve pomoći unesrećenima te podijelili edukativne materijale na temu.
• „Prvo se izvaži pa savjet potraži“ održana radionica na temu Zdravlje za sve - gost predavač Filip Forjan iz teretane „Studio for life“ vagao je učenike i djelatnike Medicinske škole na specijalnoj vagi Omron koja na temelju visine, godina i tjelesne težine određuje visceralnu mast, indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam te mišićnu masu. Na temelju dobivenih rezultata gost Filip davao je daljnje preporuke o zdravom i aktivnom načinu života.
• „Tjelovježbom do boljih otkucaja srca“ učenici su mjerili puls prije i poslije 30 minuta vježbe